Overleden:    Mevr. Betsie Braspenning-van der Borst
                       geboren 30 oktober 1930 - overleden 29 oktober 2017
                       Afscheidsviering zaterdag 4 november 2017 om 12:00 uur
                       aansluitend begrafenis op het parochiekerkhof

Mevr. Corrie van Dongen-Oostveen
                      geboren 10 februari 1942 - overleden 18 oktober 2017
                      Afscheidsviering dinsdag 24 oktober 2017 om 11:00 uur

Caritas en voedselbank!

In de maand van de Caritas – november – organiseert onze parochie een actie voor de voedselbank Haarlem en Omstreken.

De voedselbank helpt iedereen die door welke omstandigheden dan ook onder de armoedegrens moeten leven.
De organisatie van de voedselbank overlegt met betrokkenen ook hoelang de hulp vermoedelijk nodig is. Natuurlijk streeft men er naar deze hulp zo kort mogelijk te bieden, maximaal 3 jaar.

Op verschillende momenten kunnen houdbare producten worden ingeleverd bij de parochie en wel op de onderstaande dagen:

Bij de pastorie (het secretariaat):
maandag 20, dinsdag 21 en donderdag 23 november
’s-morgens van 09:00 tot 12:00 uur.
zaterdag (25 november) ’s-morgens van 10:00 tot 12:00 uur,  in de kerk,
zondag 26 november voor en ná de eucharistieviering van 10:00 uur,
u blijft dan natuurlijk even gezellig koffie drinken!

Wat kunt u zo al geven:
De boodschappenlijst is een lijst van artikelen die de voedselbank Haarlem en Omstreken hanteert. Het maakt niet uit of dit A-merken of Huismerken zijn. Alles is welkom!

U kunt alleen houdbaarheidsproducten geven zoals:
pasta en/of rijst - pastasauzen - olie - suiker - groenten in blik of pot - fruit in blik of pot - vlees in blik of pot - vis in blik of pot -  soep - koffie - thee - ontbijtgranen - zoet - broodbeleg - vruchtensap - limonadesiroop - tandpasta - zeep - deodorant - schoonmaakmiddelen - wasmiddelen - pannenkoekmeel of iets leuks/lekkers voor kinderen.

Wij zorgen ervoor dat de gegeven artikelen bij de voedselbank Haarlem en Omstreken worden bezorgd.
Wilt u geen artikelen geven maar wel iets voor deze mensen doen, dan kunt u ook een financiële bijdrage geven! Er zal  een collectebus staan waarin u uw gelden kunt deponeren.
U kunt uw bijdrage ook storten op  rekening NL85INGB0001010297 t.n.v. voedselbank Haarlem en Omstreken.
Van dit geld koopt de voedselbank versproducten.
Bij voorbaat onze hartelijke dank,
                                                                                                                                                                            Mia Versteege ( tel. 023-5848071,  Aad van der Meer (tel. 023-5847848)

P.S.: mocht uw bijdrage te zwaar of teveel zijn om mee te nemen naar de kerk, dan willen wij het ook  even komen ophalen!

Oproep
Voor het nieuwe klaverblad van de 4 gezamenlijke parochies zoeken wij een enthousiast lid of leden ter versterking van de redactie.
Kunt u omgaan met Word en hebt u zin in een nieuwe uitdaging, neem dan contact op met dhr. Aad van der Meer telefoon 023-5847848

Oproep aan autorijdende parochianen
 Het is niet aan alle parochianen gegeven om op eigen gelegenheid naar de zondagsvieringen in onze parochiekerk te komen. Daarom doe ik een dringend beroep op parochianen die een auto hebben om een keer in de twee maanden twee of drie parochianen mee te nemen naar onze parochiekerk. Het kost u hooguit 30 tot 40 minuten extra (dat is totaal voor ophalen en wegbrengen). Op welke zondagen u rijdt kan uiteraard in overleg afgesproken worden.
U kunt zich aanmelden bij Caroline Heeremans,
telefoon: 023-5841458 of e-mail: cem.heeremans@xs4all.nl
Hoe meer parochianen zich aanmelden, hoe minder ieder hoeft te rijden!