Sam's kledingactie Vogelenzang

Kledingactie
 
Doe mee met de kledinginzamelactie van Sam’s Kledingactie en steun Cordaid! Print hier uw eigen aankondiging zodat u het niet kunt vergeten!!!
 
Op zaterdag 19 oktober 2019 vindt in Vogelenzang de kledinginzamelingsactie van Sam’s Kledingactie plaats. U kunt dan uw gebruikte kleding, schoeisel en huishoudtextiel in gesloten plastic zakken afgeven bij:
 
Onze Lieve Vrouw Tenhemelopneming,  Kerkplein, Vogelenzang
Tijd: van 10.00 – 12.00 uur
 
De opbrengst van de ingezamelde kleding is dit jaar bestemd voor Jemen.
 
Grootste humanitaire ramp:
Sinds het begin van het conflict in 2015 in Jemen blijft de humanitaire crisis verergeren.  Jemenis worden geconfronteerd met meerdere crises, waaronder gewapende conflicten, migratie, hongersnood en uitbraken van ziekten. Dit heeft geleid tot de grootste humanitaire ramp in de wereld.  Ongeveer 80% van de bevolking - 24,1 miljoen mensen - heeft behoefte aan humanitaire hulp, waaronder 14,3 miljoen mensen die in levensgevaar zijn. Sinds juni 2018 is dit aantal mensen gestegen met drie miljoen. Kwetsbare bevolkingsgroepen in 230 van de 333 districten zijn blootgesteld aan hongersnood. Hier is noodhulp nodig om een grote dreigende catastrofe te voorkomen.
 
Levensreddende noodhulp
Cordaid biedt de meest kwetsbare mensen, zoals kinderen zonder ouders, of kinderen met alleen hun moeder, opa’s en oma’s met kleinkinderen en gezinnen met gehandicapte gezinsleden levensreddende noodhulp. Voor hen dreigt de hongerdood het eerst.
 
Momenteel zorgt Cordaid samen met de lokale Jemini-partnerorganisatie Yamaan voor de distributie van dekens en kleding voor de winterperiode en delen ze hygiënepakketten uit met daarin zeep, wasmiddel en damesverband. Zo worden ziektes zoals cholera beperkt. Tevens bieden ze deze kwetsbare mensen voedselbonnen en geld voor onderdak.
 
Help ons een steentje bij te dragen aan een leefbare wereld voor iedereen!
 
Indien U in Vogelenzang woont en niet in staat bent zelf uw kleding e.d. te brengen, kunt u contact opnemen met een van de volgende personen:
 
Truida van Schaik, tel. 023-5845198 of
Marijke van Kampen, tel. 023-5845844
 
Werkgroep M.O.V. Ga terug