Huisregels rond vieringen ivm corona

Algemeen vóóraf: kom alleen naar de kerk als u en uw huisgenoten geen gezondheidsklachten mbt Corona hebben.  Houd u te allen tijde aan de hygiëneregels. Laat in de kerkbanken geen spullen achter die u heeft aangeraakt (zakdoekjes, boekjes)

•    Per viering dient u zich aan te melden via de telefoon 023-5280504 of e-mail
hbavo.aanmeldenvieringen@gmail. com. Ook slecht ter been zijnde mensen (eventueel met begeleider) zijn welkom.  Bij de aanmelding dienen de aangemelde mensen en hun eventuele huisgenoten gezond te zijn. Mocht u of een huisgenoot alsnog corona verschijnselen krijgen: meld u dan aub af.
•    Er mag niet worden gezongen door kerkgangers en koren. Mogelijk één zanger(es). Wel mag er op orgel of piano worden gespeeld
•    De WC in de pastorie is afgesloten, dus gaat u s.v.p. eerst thuis naar het toilet
•    Er zijn geen persoonlijke aanrakingen toegestaan: dus ook de vredeswens “op afstand”
•    Er is geen collecte, bij het binnengaan van de kerk kunt u uw bijdrage stoppen in het offerblok naast de pilaar in de koffieruimte, bij het uitgaan van de kerk kunt u uw bijdrage ook doen in een schaal op de leestafels en de tafeltjes in de zithoeken. Ook kunt u thuis betalen: Op de boekjes die u aangereikt worden vindt u op de achterkant een QR-code. Deze kunt u met uw mobiele telefoon scannen om aan de collecte deel te nemen. Er is dan een ‘standaard’ bedrag van 2,50 zichtbaar. Dit bedrag kunt u eventueel naar boven of beneden aanpassen.       Bij voorbaat dank voor uw gave.
•    Een kaarsje opsteken bij het H. Hartbeeld en Maria Altijddurende Bijstand kan nu even niet.

In de kerk:

•    Ingang door de middendeur. De uitgang is door de deur van het gangpad waar u de kerkbank verlaat
•    Volg steeds de instructies van de vrijwilligers op (herkenbaar aan badge)
•    Aansteken van een kaars bij Maria of Antonius: doe dit vóór de check en houd de 1,5 m regel in acht
•    Meld u bij één van de checktafels, reinig daarna uw handen (aan het begin van de paden)
•    In de kerk zijn zes vakken voor kerkgangers: bij de biechtstoelen voor de mensen die niet ter communie gaan, voor het orgel voor mensen die slecht ter been zijn (rollator, rolstoel) en hun eventuele begeleider. Verder de linker en rechter zijbeuk en de linker en rechter middenbeuk. Deze vier vakken zijn voor de mensen die lopend ter communie gaan.
•    Alle zitplaatsen direct grenzend aan de drie paden zijn ivm de 1,5 m regel buiten gebruik
•    Mensen uit huishoudens van 1 en 2 personen nemen plaats in één van de middenbeuken, leden uit huishoudens van 3 en 4 gaan in de zijbeuken zitten. Leden van grotere huishoudens krijgen een plaats toegewezen in een van de middenbanken.
•    Ga naar het aan u aangewezen vak en sluit daar vóór aan
•    De communie wordt voorin aan de linker zijkant uitgereikt. Voorin dient u nogmaals uw handen reinigen. Wacht met lopen op een teken van de vrijwilliger. De kerkgangers in de twee linker beuken lopen via het middenpad naar voren, de mensen in de twee rechter beuken via het rechter zijpad. Iedereen loopt na de communie via het linker zijpad naar haar of zijn plaats.
•    Ook huisgenoten houden zich tijdens het lopen aan de 1,5 m markeringen. Jonge kinderen lopen met hun ouder(s) mee.
•    Na de dienst geven de vrijwilligers per bank een teken om de kerk te verlaten. Wacht op dit teken!Neem het kerkboekje mee naar huis.

1 juli 2020