Nieuws / Algemeen

*  Bezoekersaantal
De bisschoppen van Nederland hebben besloten dat bij een viering de anderhalve-meter-capaciteit moet worden aangehouden, dat is de capaciteit van het kerkgebouw in een anderhalve meter-opstelling
Voor onze kerk betekent dit dat we maximaal 140 personen bij een viering mogen toelaten (exclusief medewerkenden). Verder behoeft u niet langer van te voren te reserveren.
Deze wijziging geldt vanaf 26 juni.
We hopen dat u, net als wij, blij bent met dit positieve bericht en heten u graag welkom!

Kerkdiensten in huis halen?  Lees hier

Huisregels rond vieringen ivm corona

De basisregels
*   Kom alleen naar de kerk als u en uw huisgenoten geen gezondheidsklachten mbt Corona hebben.
* Houd u te allen tijde aan de anderhalve meter afstand regel.
* Houd u aan de hygiëneregels m.b.t. handen reinigen.

Algemeen vóóraf
*   Er mag niet worden gezongen door kerkgangers en koren. Wel mogen er 12 zangers/zangeressen zijn en mag er op orgel of piano worden gespeeld.
* De WC in de pastorie is afgesloten, dus gaat u s.v.p. eerst thuis naar het toilet.
* Er zijn geen persoonlijke aanrakingen toegestaan: dus ook de vredeswens “op afstand”.
* Er is geen collecte, bij het binnengaan van de kerk kunt u uw bijdrage stoppen in het offerblok naast de pilaar in de koffieruimte, bij het uitgaan van de kerk kunt u uw bijdrage ook doen in een schaal op de leestafels en de tafeltjes in de zithoeken.
Bij voorbaat dank voor uw gave.
* Een kaarsje opsteken bij het H. Hartbeeld en Maria Altijddurende Bijstand kan nu even niet.

In de kerk
* Ingang door de middendeur. Geeft u bij binnenkomst uw naam door aan de vrijwilligers(s) in het portaal, u behoeft niet van te voren gereserveerd te hebben.
* Volg steeds de aanwijzingen van de vrijwilligers op (herkenbaar aan gele hesje of badge).
* Aansteken van een kaars bij Maria of Antonius: doe dit vóór de check en houd de 1,5 m regel in acht.
* Meld u bij één van de checktafels, reinig daarna uw handen (aan het begin van de paden).
* In de kerk zijn zes vakken voor kerkgangers: bij de biechtstoelen voor de mensen die niet ter communie gaan, voor het orgel voor mensen die slecht ter been zijn (rollator, rolstoel) en hun eventuele begeleider. Verder de linker en rechter zijbeuk en de linker en rechter middenbeuk. Deze laatste vier vakken zijn voor de mensen die lopend ter communie gaan.
* Alle zitplaatsen direct grenzend aan een gangpad zijn ivm de 1,5 m regel buiten gebruik.
* Mensen uit huishoudens van 1 of 2 personen nemen plaats in één van de middenbeuken, leden uit huishoudens van 3 of 4 personen gaan in de zijbeuken zitten. Leden van grotere huishoudens krijgen een plaats toegewezen in een van de middenbanken.
* Ga naar het aan u aangewezen vak en sluit daar vóór aan.
* De communie wordt voorin aan de linker zijkant uitgereikt. Voorin dient u nogmaals uw handen te reinigen. Wacht met lopen op een teken van de vrijwilliger. De kerkgangers in de twee linker beuken lopen via het middenpad naar voren, de mensen in de twee rechter beuken via het rechter zijpad. Iedereen loopt na de communie via het linker zijpad terug naar haar of zijn plaats.
* Ook huisgenoten houden zich tijdens het lopen aan de 1,5 m markeringen.
Jonge kinderen lopen met hun ouder(s) mee.

Na de dienst
*   De vrijwilligers geven per bank een teken om de kerk te verlaten. Daarbij wordt vanaf achter in de kerk begonnen. Wacht op dit teken!
De uitgang is door de deur van het gangpad waar u de kerkbank verlaat.
Laat in de kerkbanken geen spullen achter die u heeft aangeraakt (zakdoekjes, kerkboekjes).
En vergeet de collecte niet.
Neem na afloop ook achter in de kerk en buiten de 1,5 m in acht.

26 juni 2021